Metsäsatysspanielit ry
Metsästysspanielit ry

Ylituomariharjoittelijoiden, Juha Lindrothin ja Lauri Kanervan, kertomukset Urjalan SPME-V-kokeesta 7.-8.9.2013

 

Lauantai 7.9. (Lauri)

"Koemaastot sijaitsivat Urjalan kunnassa. Koemaastot käyttöön oli luovuttanut Honkola Hunting Oy, Vahoisten Metsästysseura-82 ry ja Urjalankylän Riistamiehet. Kokeessa ylituomarina toimi Heimo Ranta.
Ylituomarin puhuttelu pidettiin Honkolan vanhalla kansakoululla klo 8.15 koepäivän aamuna. Samalla suoritettiin koirien arvonta koemaastoihin, jonne tuomarit oli määrätty etukäteen. Ensimmäiset koirat aloittivat koe-erän klo 9.10. Viimeinen koe-erä päättyi klo 17.15.
Nimettyjä koemaastoja oli viisi kappaletta. Maastot olivat kaislikkoa. Osa riistatöistä tehtiin fasaaneilla, jolloin maasto oli peltosaarekkeita. Näistä peltosaarekkeista saatiin myös saaliiksi rusakko.

Tarkka-ampujina toimivat Jukka-Pekka Alanen, Aleksi Kokko, Ilkka Rautalahti, Tuomo Kotasaari ja Ilkka Tamminen. Ylituomarin lisäksi ryhmätuomareina toimivat Juha Lindroth, Timo Ritola, Juha Tuomanen, Juha-Pekka Väänänen ja Lauri Kanerva. Maastomestarina toimi Timo Ritola. Lauri Kanerva teki ylituomariharjoittelun hyväksytysti.
Kokeen järjestelyt toimivat hyvin ja maastot olivat koemuotoon erinomaiset ja vesilinturiistaa nähtiin alueella paljon."


Sunnuntai 8.9 (Juha)

"Koemaastot sijaitsivat Urjalassa Vahosten kylässä Kortejärvellä. Maastot koetoimikunnan käyttöön oli luovuttanut Honkola Hunting Oy, Vahosten Metsästysseura-82 ry sekä Urjalankylän Riistamiehet ry.
Yt-puhuttelu pidettiin koepäivän aamuna klo 8.00. Samalla arvottiin koirat maastoihin, joihin tuomarit oli määrätty etukäteen. Koe alkoi aamulla klo 9.00 ja päättyi klo 16.00.
Maastot soveltuivat koemuotoon erittäin hyvin.

Saaliiksi saatiin muutamia heinäsorsia ja loppujen koirien riistatyöt suoritettiin fasaaneilla. Koirien taso kokeessa oli erittäin hyvä. Lavastuksia ei tarvittu.
Tarkka-ampujina toimivat Ari Anttila, Ilkka Tamminen, Teuvo Miettinen ja Jukka-Pekka Alanen. Ylituomari Heimo Rannan lisäksi arvostelevina tuomareina toimivat Timo Ritola, Juha Tuomanen, Lauri Kanerva, Juha-Pekka Väänänen ja ylituomarin harjoittelun hyväksytysti suorittanut Juha Lindroth.
Kokeen järjestelyt toimivat erittäin hyvin. "