Metsäsatysspanielit ry
Metsästysspanielit ry

Ylituomarin Heimo Rannan sekä ylituomariharjoittelija Lauri Kanervan kertomukset Urjalan SPME-kokeesta 23.11.-24.11.2013Lauantai 23.11 (Lauri Kanerva)

"Koemaastot sijaitsivat Urjalan kunnassa ja ne oli luovuttanut koetoimikunnan käyttöön Vahosten Metsästysseura 82 ry.
Ylituomarin puhuttelu pidettiin koepäivän aamuna klo 9.00 ja samalla suoritettiin koirien arvonta koemaastoihin, minne tuomarit oli määrätty etukäteen. Nimettyjä koemaastoja oli kaksi kappaletta. Ensimmäiset koirat aloittivat koe-erän klo 9.30. Viimeinen koe-erä päättyi klo 13.50.
Maastot olivat peltosarkoja ojineen, joissa kasvoi vesakkoa. Myös pusikoituneita peltosaarekkeita oli alueella. Maastot soveltuivat koemuotoon hyvin. Saalis muodostui kokonaisuudessaan fasaaneista, joita alueella oli riittävästi.
Tulostaso oli tyydyttävä.

Tarkka-ampujina toimivat Antti Mallat, Markku Hansen-Haug, Seppo Partanen ja Vesa Pietarila. Ylituomarin lisäksi ryhmätuomarina toimi Lauri Kanerva, joka suoritti samalla ylituomariharjoittelun hyväksytysti. Maastomestarina toimi Timo Ritola. Koetoimikunta suoriutui tehtävästään kiitettävästi.

Koe päättyi tulosten lukuun klo 15.00."Sunnuntai 24.11. (Heimo Ranta)

"Koemaastot sijaitsivat Urjalassa ja ne oli saatu käyttöön Vahosten Metsästysseura 82 ry:ltä. Ylituomarin puhuttelu ja koirien arvonta maastoihin pidettiin koeaamuna klo 8.30 metsästysseuran majalla, joka toimi kokeen keskuspaikkana. Ensimmäinen erä alkoi klo 9.10 ja viimeinen päättyi klo 13.20. Palkintojen jako ja tulosten luku suoritettiin klo 15.00.
Tulostaso oli hyvä.

Ylituomarin lisäksi ryhmätuomarina toimi Lauri Kanerva, maastomestarina Timo Ritola ja ylitoimitsijana Seppo Partanen. Koemaastot olivat erittäin sopivat koemuotoon, lintuja alueella oli riittävästi. Järjestelyt toimivat erinomaisesti. "